Word add-in does not show up in Windows 7 64bit

Add-in Express™ Support Service
That's what is more important than anything else

Word add-in does not show up in Windows 7 64bit
 
David Canek




Posts: 52
Joined: 2010-09-23
Hi all,

I have a problem with a Word add-in not being loaded in Word 2010 + Windows 7 64bit. adxregistrator.log seems to be ok (finished with '11:47:38 The add-in registration process is completed with HRESULT = 0') but there is not adxloader.log. The same add-in works in Windows XP and even Windows 7 32bit. I even managed to reproduce the problem with a small add-in which I am sending by email.

David
Posted 07 Feb, 2011 07:05:16 Top
Eugene Astafiev


Add-in Express team


Posts: 8540
Joined: 2007-07-25
Hi David,

Thank you for providing me with a sample add-in project. It works like a charm on my PC with Office 2010 x64. May I see the adxregistrator.log file too?

Is the UAC (User Account Control) enabled (set to its default level) in Windows 7?
.NET, Extended MAPI, Windows Phone & RT
Posted 07 Feb, 2011 08:14:30 Top
David Canek




Posts: 52
Joined: 2010-09-23
Thanks for the fast response. UAC is enabled but I got the same result when I had switched it off. I noticed that the machine's configuration is Windows 7 64 + Office 2010 32 (not 64).
Posted 07 Feb, 2011 08:29:39 Top
Eugene Astafiev


Add-in Express team


Posts: 8540
Joined: 2007-07-25
Hi David,

May I see the adxregistrator.log file? How do you deploy the add-in?
.NET, Extended MAPI, Windows Phone & RT
Posted 07 Feb, 2011 08:41:12 Top
David Canek




Posts: 52
Joined: 2010-09-23
Hi Eugene,

I tried one real machine Windows 7 64 + Office 2010 32 and one virtual Windows 7 64 + Office 2010 32. Both fail to load the addin. Now I have tried that virtual machine with Office 2010 64 and it works so it seems the problem is in the combination of Windows 64 + Office 32.

I deploy using setup project created by Add-in Express.
Posted 08 Feb, 2011 09:58:00 Top
Eugene Astafiev


Add-in Express team


Posts: 8540
Joined: 2007-07-25
Hi David,

May I see the adxregistrator.log and adxloader.log files from the problematic PC? Typically you can find it in the <My Documents>\Add-in Express folder.
.NET, Extended MAPI, Windows Phone & RT
Posted 08 Feb, 2011 10:17:27 Top
Eugene Astafiev


Add-in Express team


Posts: 8540
Joined: 2007-07-25
Hi David,

Thank you for providing me with the adxregistrator.log and adxloader.log files.

I have noticed that you keep the UAC (User Account Control) disabled in Windows 7. Please try to enable it (set to its default level). You can read more about this in the User Account Control (UAC) on Vista, Windows 7 and Windows Server 2008 section in the online documentation. Does it do the trick?

BTW I still can't reproduce the issue on my PC with Windows 7 (UAC is enabled).
.NET, Extended MAPI, Windows Phone & RT
Posted 09 Feb, 2011 14:00:41 Top
David Canek




Posts: 52
Joined: 2010-09-23
Hi Eugene,

UAC did the trick on Windows 7 64 + Office 2010 64 but it did not help on Windows 7 64 + Office 2010 32. Here is the adxregistrator.log (adxloader.log was not created).


Add-in Express Registrator Log File: 02/10/2011 17:37:54

Installation directory: C:\Users\Josef\AppData\Roaming\Memsource\Memsource Translator\
Registrator version: 6.3.3053.0
Operating System: Microsoft Windows 7 Professional (build 7600), 64-bit
Process Owner: Administrator
Command Line: "C:\Users\Josef\AppData\Roaming\Memsource\Memsource Translator\adxregistrator.exe" /install="memsource-word-translator.dll" /privileges=user
Run 'As Administrator': No
Process Elevated: No
Integrity Level: Medium
UAC (User Account Control): On
--------------------------------------------------------------
17:37:54 Starting the add-in registration process.
17:37:54 Loading mscoree.dll
17:37:54 Success.
17:37:54 .NET Framework installation directory:
17:37:54 The latest version of .NET Framework: 'v4.0.30319'
17:37:54 Loading CLR: v4.0.30319.
17:37:54 Calling CLRCreateInstance method.
17:37:54 Success.
17:37:54 Calling GetRuntime method.
17:37:54 Success.
17:37:54 Calling GetInterface method.
17:37:54 Calling GetInterface method for the CorRuntimeHost interface.
17:37:54 Success.
17:37:54 Starting CLR...
17:37:54 Success.
17:37:54 The CLR v4.0.30319 has been initialized successfully.
17:37:54 Creating a new domain setup.
17:37:54 Success.
17:37:54 Getting the add-in directory.
17:37:54 Success. The directory is 'C:\Users\Josef\AppData\Roaming\Memsource\Memsource Translator\'
17:37:54 The 'shadow copy' is disabled.
17:37:54 Creating a new application domain.
17:37:54 Success.
17:37:54 Getting the base directory for the domain.
17:37:54 Success. The directory is 'C:\Users\Josef\AppData\Roaming\Memsource\Memsource Translator\'.
17:37:54 Searching for the Add-in Express core library.
17:37:54 Success. The 'AddinExpress.MSO.2005.dll' file is found.
17:37:54 Creating an instance of the 'AddinExpress.Deployment.ADXRegistrator' class.
17:37:54 Assembly identity is 'AddinExpress.MSO.2005'.
17:37:54 Success.
17:37:54 Unwrapping the instance of the 'AddinExpress.Deployment.ADXRegistrator' class.
17:37:54 Success.
17:37:54 Calling the managed registration procedure.
17:37:54 584 Connecting to the application domain of the Add-in Express loader.
17:37:54 584 Success.
17:37:54 584 Loading the 'memsource-word-translator.dll' assembly.
17:37:54 584 Success.
17:37:54 584 Registering the 'memsource-word-translator.dll' assembly (user).
17:37:57 584 The ' memsource-word-translator.dll' assembly has been registered successfully.
17:37:58 Success.
17:37:58 The add-in registration process is completed with HRESULT = 0.
Posted 10 Feb, 2011 10:58:20 Top
Eugene Astafiev


Add-in Express team


Posts: 8540
Joined: 2007-07-25
Hi David,

Please make sure that you run the setup.exe (not msi). Does it help?

BTW Are you able to reproduce the issue with a newly created add-in project? If so, could you please organize a remote session. I will take a look at the issue online.
.NET, Extended MAPI, Windows Phone & RT
Posted 10 Feb, 2011 11:11:05 Top
David Canek




Posts: 52
Joined: 2010-09-23
Hi Eugene,

Running setup.exe did not help. I have already reproduced this with a newly created add-in. If you agree, we can arrange a remote session on Monday.
Posted 11 Feb, 2011 08:23:39 Top