Add-in express and activesync

Add-in Express™ Support Service
That's what is more important than anything else

Add-in express and activesync
 
Cédric Peruzzi




Posts: 12
Joined: 2007-11-16
Dear all,

I have a problem with activesync and add-in express. When activesync is running (an run outlook in background to synchronize)and I try to launch outlook, the toolbars does not appears.

I found this thread : http://www.add-in-express.com/forum/read.php?FID=5&TID=399&MID=2035&phrase_id=660205#message2035
but in doesn't help me since The toolbar still refuse to appear (maybe I misunderstood the way to fix this issue)

Can anyone help me?

Best regards
Posted 19 Dec, 2007 10:26:23 Top
Sergey Grischenko


Add-in Express team


Posts: 7229
Joined: 2004-07-05
Hi Cédric.

What version of Add-in Express do you use?
Posted 19 Dec, 2007 14:12:42 Top
Cédric Peruzzi




Posts: 12
Joined: 2007-11-16
Hi Sergey,

I currently use the 3.6 version of Add-in Express
Posted 20 Dec, 2007 03:27:45 Top
Sergey Grischenko


Add-in Express team


Posts: 7229
Joined: 2004-07-05
Hi Cédric.

Please install the latest verison. It should help.
Posted 20 Dec, 2007 08:23:41 Top
Cédric Peruzzi




Posts: 12
Joined: 2007-11-16
Hi Sergey,

I installed the latest version (which is 3.8) and the problem is still there.

The loadBehavior property for the add-in is by default setted to "Connected" and "LoadAtStartup". Then I tried the "LoadOnDemand" and then The add-in won't appear at all. Than I tried the "ConnectFirstTime" and the problem is still the same. The add-in appear only if outlook is launched before activesync, otherwise the add-in won't appear.

I don't how to use correctly these loadBehavior values and what I'm looking for is which method/event I have to implement (and how to implement it) to avoid this issue.

Best regards
Posted 20 Dec, 2007 09:11:13 Top
Sergey Grischenko


Add-in Express team


Posts: 7229
Joined: 2004-07-05
Cédric, the issue is not in the loadBehavior property.
I will try to reproduce the issue on my PC and will let you know about results soon.
Posted 20 Dec, 2007 09:28:41 Top
Cédric Peruzzi




Posts: 12
Joined: 2007-11-16
Thanks,

To help you, my add-in is composed with one toolbar for the explorer, one toolbar for the inspector (those two are different) and a toolbar (still different) for word and excel.

I don't use any menu bar and I added an entry in the right click menu of outlook explorer. This entry is working fine whatever the toolbar is displayed or not.

Before I had this problem, when activesync was loaded and the user wants to open outlook, he received an null reference exception in the "adxOutlookEvents_CommandBarsUpdate" method because the OutlookApp Object was null.

Regards
Posted 20 Dec, 2007 09:38:28 Top
Sergey Grischenko


Add-in Express team


Posts: 7229
Joined: 2004-07-05
Cédric, what version of outlook do you use?
Posted 20 Dec, 2007 09:51:52 Top
Cédric Peruzzi




Posts: 12
Joined: 2007-11-16
The problem appears on outlook 2007 sp1 and outlook 2003 sp2 and sp3 I never tried on outlook xp or below.

Best Regards
Posted 20 Dec, 2007 09:56:42 Top
Sergey Grischenko


Add-in Express team


Posts: 7229
Joined: 2004-07-05
Hi Cédric.

I developed a small test project that loads Outlook in the background.
And I couldn't reproduce the issue. My command bars are always displayed when I start Outlook via the Start menu in Windows. How can I reproduce the issue on my PC? Probably you can send me a test project.
Posted 22 Dec, 2007 12:29:58 Top