ActiveX disable security fails with unspecified error

Add-in Express™ Support Service
That's what is more important than anything else

ActiveX disable security fails with unspecified error
Unspecified error on send mail example 
Alex Ionescu




Posts: 4
Joined: 2007-06-20
I have tried Send Mail sample with Outlook 2003.

on the line

OutlookSecurityManager1.DisableOOMWarnings = True
fails with unspecified error.

Please tell me how I can fix that because I cannot use the application currently.
Posted 20 Jun, 2007 04:33:06 Top
Sergey Grischenko


Add-in Express team


Posts: 7224
Joined: 2004-07-05
Hi Alex.

Do other examples work properly on your PC?




P.S. We always do our best to answer your forum requests as soon as possible. However, we apply the rule "first in first out" with Premium Support Service subscribers taking priority. Please understand it may take us some time to do research on the issue. Please be assured we will let you know as soon as the best possible solution is found.

Posted 20 Jun, 2007 08:48:30 Top
Alex Ionescu




Posts: 4
Joined: 2007-06-20
This is the only sample I got when install ActiveX version
I have create my own code in VisualC++ 6.0 but I have got the same error.

This is the purpose we bought this product. I can not use it currently.
Posted 20 Jun, 2007 11:23:08 Top
Dmitry Kostochko


Add-in Express team


Posts: 2841
Joined: 2004-04-05
Hi Alex,

A bit strange situation. Could you please try to run the ObjectModelSample.js script from the Demo Projects\Simple folder? Also, please try to make the SendMail demo project and run it from windows explorer rather than from VB6 IDE. Looking forward to your test results.

Posted 21 Jun, 2007 10:34:04 Top
Alex Ionescu




Posts: 4
Joined: 2007-06-20
Hi Sergey,

I have tried SendMail.exe made from VB6.0
On some PCs work on others (including mine) they get the error.
Any special Outlook settings I need to do? Why on some computer does work?
Posted 22 Jun, 2007 11:14:05 Top
Dmitry Kostochko


Add-in Express team


Posts: 2841
Joined: 2004-04-05
Hi Alex,

Please make sure that both of the redistributables files are registered on the test PCs. Also please check out the permissions of the folder where these files are located. The Read&Execute permission should be set.


Posted 22 Jun, 2007 11:37:47 Top
Alex Ionescu




Posts: 4
Joined: 2007-06-20
Both reditributables are registered.
I am running as administrator so I have the read&execute permission on all folders.

Do you have any reported error of this kind? Please note the error is when I am trying to disable the OOM Warning not when the object is created.
Posted 26 Jun, 2007 07:41:03 Top
Dmitry Kostochko


Add-in Express team


Posts: 2841
Joined: 2004-04-05
Hi Alex,

We have never faced such a weird issue. What service packs for Outlook do you have installed? Do you have other email client installed?

Posted 26 Jun, 2007 13:04:02 Top