Setup for Outlook Add-in installation

Add-in Express™ Support Service
That's what is more important than anything else

Setup for Outlook Add-in installation
How can a setup project automatically start the Add-in? 
Thomas Grossen




Posts: 134
Joined: 2005-10-21
Hello,

I have created a Setup project for my Outlook Add-in, following you instruction's in the text file.

The setup works fine, but the installed Add-in does not start automatically with outlook. I need to manually activate the Com Add-in in outlook Advanced options.

How can the Setup automatically start the Add-in with outlook?

I am using VS2005.

Thank you,

Thomas.
Thomas.
Posted 17 Mar, 2006 06:14:48 Top
Sergey Grischenko


Add-in Express team


Posts: 7228
Joined: 2004-07-05
Hi Thomas.

Did you set the LoadBihavior property to 'Connected;LoadAtStartup'?
Posted 17 Mar, 2006 08:19:49 Top
Thomas Grossen




Posts: 134
Joined: 2005-10-21
no. Where is the LoadBihavior property? I cannot find it :(

By the way, do you know if it is possible to create multy-cultural setup?

Thank you,

Thomas.
Thomas.
Posted 17 Mar, 2006 11:06:52 Top
Sergey Grischenko


Add-in Express team


Posts: 7228
Joined: 2004-07-05
You can change the LoadBihavior property using the addinmodule designer.
Does the add-in work if you register it in Visual Studio?

As to the setup, try to use .msm modules in the setup project. E.g. each module could provide different UI with the suitable localization.
Posted 17 Mar, 2006 13:45:35 Top
Thomas Grossen




Posts: 134
Joined: 2005-10-21
Sergey,

The LoadBehavior is set to Connected;LoadAtStartup. The Add-in regidter fine in Visual Studio, but no with the setup. The Add-in is installed but not starting.

Thank you for the .msm solution.

Thomas.
Thomas.
Posted 18 Mar, 2006 03:03:33 Top
Matt Driver


Matt


Posts: 152
Joined: 2004-08-17
Hi

Just to add I am suffering the same issue works if I register it in VS but not when using the installer.

Matt
Posted 20 Mar, 2006 05:15:30 Top
Sergey Grischenko


Add-in Express team


Posts: 7228
Joined: 2004-07-05
Hi Thomas, Matt.

Did you include the 'Shared add-in support update' prerequisite to the setup project?
Posted 20 Mar, 2006 10:47:50 Top
Matt Driver


Matt


Posts: 152
Joined: 2004-08-17
Hi

Installing the 'Shared add-in support update' and a reboot has got it working.

thx

Matt
Posted 20 Mar, 2006 11:08:49 Top
Thomas Grossen




Posts: 134
Joined: 2005-10-21
For me it still does not work... I am now around this for days...

How can I get more information about what is happening? Is there any log generated during installation?

I have also created a new simple add-in, and the setup worked fine, but cannot make it work for my "big" project. It register fine from VS, but not from setup.

Every suggestion will help.

Thomas.

P.S.: Sergey, can you send me the Installshield script sample, maybe it will work with installshield. Thank you.
Thomas.
Posted 29 Mar, 2006 09:35:47 Top
Sergey Grischenko


Add-in Express team


Posts: 7228
Joined: 2004-07-05
Thomas, I have just sent you the InstallShield setup example.
Please check your inbox.
The example was created with the latest version of Add-in Express (v2.4.1757). This version will be published tomorrow.
Posted 29 Mar, 2006 11:30:38 Top