XLL interacting with other add-ins

Add-in Express™ Support Service
That's what is more important than anything else

XLL interacting with other add-ins
 
Michael Good




Posts: 9
Joined: 2009-07-28
Any news?
Posted 08 Jun, 2010 15:55:13 Top
Andrei Smolin


Add-in Express team


Posts: 14137
Joined: 2006-05-11
Hi Michael,

Turning FastLink on in Tools | Add-ins produces the following things in Excel 2003 SP 3 + Windows XP SP3:
- message box "Can't find project or library" (I click OK)
- input box "VBAProject password" (I click Cancel)
- message box "Compile error in hidden module: ThisWorkbook"

All other Excel add-ins, COM add-ins and smart tags are turned off. Am I doing something wrong?

Regards from Belarus (GMT+2),

Andrei Smolin
Add-in Express Team Leader
Posted 09 Jun, 2010 04:37:02 Top
Michael Good




Posts: 9
Joined: 2009-07-28
Did you create the directory C:\Program Files\Fastlink, then copy all the files from the zip file to that directory?

Then try and add the add-ing?
Posted 09 Jun, 2010 05:16:50 Top
Andrei Smolin


Add-in Express team


Posts: 14137
Joined: 2006-05-11
Hi Michael,

No, I installed it to another folder. Now, I've created C:\Program Files\Fastlink and installed all files to that folder via setup.exe. Then I re-added the .XLA file and got the same message flow. Now, I get "Compile error in hidden module: ThisWorkbook" whenever I open Excel.

Regards from Belarus (GMT+2),

Andrei Smolin
Add-in Express Team Leader
Posted 09 Jun, 2010 05:39:23 Top
Michael Good




Posts: 9
Joined: 2009-07-28
Can you email me directly and we can deal with this offline?

It might pay for me to logon to your PC via GotoMeeting or something to see exactly what you are doing.
Posted 09 Jun, 2010 15:38:39 Top
Darren Doody




Posts: 15
Joined: 2009-03-12
It is possible this code is not very tolerant of locale settings. I have seen compile erros before in VBA cuased by either Windows or Excel locales being set to non-US settings. Might be worth a try.
Posted 10 Jun, 2010 02:18:34 Top
Andrei Smolin


Add-in Express team


Posts: 14137
Joined: 2006-05-11
Hi Darren,

Thank you for the suggestion. I tried resetting the US settings but this didn't help.

Michael,

I suppose the problem occurs because I don't have some SAP BAPI Control registered on my PC. Its GUId is mentioned in References of the .XLA and the corresponding reference is broken.

I've just sent you a private e-mail from my support account.

Regards from Belarus (GMT+2),

Andrei Smolin
Add-in Express Team Leader
Posted 10 Jun, 2010 05:24:55 Top