"Invalid Algorithm Specified" error when publishing as clickOnce

Add-in Express™ Support Service
That's what is more important than anything else

"Invalid Algorithm Specified" error when publishing as clickOnce
 
AdamK




Posts: 25
Joined: 2014-03-09
I am using VS 2019 and when I go to do the AddIn Express publish I get this error. The same as another forum that has the same name.
When i then go back into VS2017 and do the same it functions and completes properly
What do i need to do to get this to work in VS2019?
Posted 12 Feb, 2020 01:25:55 Top
Andrei Smolin


Add-in Express team


Posts: 17125
Joined: 2006-05-11
Hello Adam,

Is your certificate a self-generated one?
If so, does the issue occur if you generate the certificate in VS 2019?
If not, try to put the certificate to the personal certificate store and use it from there. Also make sure your certificate supports SHA-256.

Regards from Belarus (GMT+3),

Andrei Smolin
Add-in Express Team Leader
Posted 12 Feb, 2020 03:45:58 Top
AdamK




Posts: 25
Joined: 2014-03-09
I have generated one with the Visual Studio 2019 and still get the same problem.
Using the same code and certs I open it with the VS2017 and it publishes the addin without any errors
Posted 12 Feb, 2020 17:00:30 Top
Andrei Smolin


Add-in Express team


Posts: 17125
Joined: 2006-05-11
Hello Adam,

We can't reproduce this. Could you please explain how do you create a certificate in VS 2019?

Regards from Belarus (GMT+3),

Andrei Smolin
Add-in Express Team Leader
Posted 17 Feb, 2020 05:10:34 Top
AdamK




Posts: 25
Joined: 2014-03-09
I have tried using the Key created with the VB2017 and a newly created certificate from the Visual Studio 2019
Using the AddIn Express Menu on Right Click - Signing Options - Create Test Certificate
And from the Publish - Create New
Posted 18 Feb, 2020 19:03:08 Top
Andrei Smolin


Add-in Express team


Posts: 17125
Joined: 2006-05-11
Hello Adam,

In a couple of minutes, I'll send you an email with a download link to an non-public Add-in Express build which supposedly fixes this issue; I can't reproduce the issue using this build. Please let me know whether this is so for you.

Regards from Belarus (GMT+3),

Andrei Smolin
Add-in Express Team Leader
Posted 19 Feb, 2020 07:15:04 Top
AdamK




Posts: 25
Joined: 2014-03-09
I installed the version sent to me and now it gives an error when I try to even go into Publish

Detailed technical information follows:
---
Date and Time: 20/02/2020 3:17:00 PM
Machine Name: COMPARTOASUS
IP Address: 172.128.128.253
Current User: COMPARTOASUS\AdamK

Application Domain: DefaultDomain
Assembly Codebase: file:///C:/Program Files (x86)/Add-in Express/Add-in Express for .NET/Bin/Packages/VS2017/AddinExpress.VSPackage.dll
Assembly Full Name: AddinExpress.VSPackage, Version=9.4.4653.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=4416dd98f0861965
Assembly Version: 9.4.4653.0

Exception Source: AddinExpress.VSPackage
Exception Type: System.Exception
Exception Message: Unable to load one or more of the requested types. Retrieve the LoaderExceptions property for more information.
Exception Target Site: ExamineAssembly

---- Stack Trace ----
AddinExpress.Projects.Common.Utilities.ExamineAssembly(scanDependencies As Boolean, assemblyfile As String, handle As Int32, processor As String&, version As String&, publicToken As String&, culture As String&, dependencies As String&, appName As String&, publisher As String&, apps As Int32&, imageRuntimeVersion As String&)
AddinExpress.VSPackage.dll: N 0185 (0xB9) IL
AddinExpress.Wizard.ADXPackage.Exec(guidCmdGroup As Guid&, cmdID As UInt32, nCmdexecopt As UInt32, pvaIn As IntPtr, pvaOut As IntPtr)
AddinExpress.VSPackage.dll: N 0492 (0x1EC) IL
Posted 20 Feb, 2020 00:08:59 Top
Andrei Smolin


Add-in Express team


Posts: 17125
Joined: 2006-05-11
Hello Adam,

Does your project build correctly? Look in the warnings, too.

Regards from Belarus (GMT+3),

Andrei Smolin
Add-in Express Team Leader
Posted 21 Feb, 2020 08:53:37 Top
AdamK




Posts: 25
Joined: 2014-03-09
As you suggested it had an error about unregistering. I manually did that and it then compiled properly and allowed me to go into the Publish option but I am still getting the error of Invalid Algorithm
I completely cleaned the Build. Deleted all BIN paths to make sure.
Went Into Publish and created a new test cert from the AddIn express Publish Screen. Then tried publishing

Not sure how to attach the images of the 2 screens so I can show them to you...
Posted 24 Feb, 2020 17:28:55 Top
Andrei Smolin


Add-in Express team


Posts: 17125
Joined: 2006-05-11
Hello Adam,

Please install the recent VS2019 update and reproduce the issue. If it persists, please choose Help | About in the main menu of the Visual Studio IDE, and click Copy Info on the About dialog. This puts the info the dialog displays to the clipboard, please send me that info.

Regards from Belarus (GMT+3),

Andrei Smolin
Add-in Express Team Leader
Posted 25 Feb, 2020 04:31:35 Top