Keyboard input not working in Taskpane in Windows 10 updates 1903

Add-in Express™ Support Service
That's what is more important than anything else

Only registered users are allowed to subscribe.
Keyboard input not working in Taskpane in Windows 10 updates 1903
 
Subscribe
Ramesh Shrestha




Posts: 63
Joined: 2011-01-03
Hi,
Currently, Microsoft Windows 10 rollout the update version 1903 (build 18362.116) in May 2019, with this new update in my PC, Taskpane in Excel Addin stop taking the Keyboard input, I can see keyboard events are detected but keyboard inputs are not displaying on the InputBox widget in Taskpane.
I tested in multiple PC with this new Windows 10 May 2019 updates, in multiple excel version, the same issue seen.

Any help would be appreciated,

Regards,
Ramesh Shrestha,
SpreadsheetConverter
Posted 23 May, 2019 02:16:38 Top
Andrei Smolin


Add-in Express team


Posts: 16568
Joined: 2006-05-11
Hello Ramesh,

Please find Add-in Express 9.3 published at https://www.add-in-express.com/downloads/adxnet.php. It contains a fix for this issue.

Regards from Belarus (GMT+3),

Andrei Smolin
Add-in Express Team Leader
Posted 24 May, 2019 07:43:47 Top
Dan Rasmussen




Posts: 44
Joined: 2010-03-31
I have 2 users running version 1903, found out yesterday that they are on the Windows Insider Program... Essentially running beta versions.
On a side note they also developed problems with CRM webservice authentication tokens being invalid all of a sudden. None of my other 'normal' users have this problem.

The original problem was with keyboard issues on dropdowns in an Outlook pane. This was fixed in the 9.3 release, but they now have issues that sounds like there might be issues with selection events on those dropdowns. I'm looking into that now.

You probably have better communications with Microsoft than me, will 1903 be released to the public soon? And were your issues related to changes in events for dropdowns?
Posted 06 Jun, 2019 03:40:34 Top
Dan Rasmussen




Posts: 44
Joined: 2010-03-31
Ok, turns out it's the CRM connection that is the issue, not dropdown events that do not fire. And turns out that CRM auth token is invalid after PC has been put to sleep :)
Posted 06 Jun, 2019 03:56:01 Top
Andrei Smolin


Add-in Express team


Posts: 16568
Joined: 2006-05-11
It's great to have an issue located!

Regards from Belarus (GMT+3),

Andrei Smolin
Add-in Express Team Leader
Posted 06 Jun, 2019 04:22:56 Top