COMAddIn not loaded at startup.

Add-in Express™ Support Service
That's what is more important than anything else

COMAddIn not loaded at startup.
Version 9.2 and 8.7 
Dirk




Posts: 73
Joined: 2017-10-05
Hello,
we have a COMAddIn for excel. If we install it with a setup / msi, excel does not load it on startup. We manually have to open the addin configuration dialog and activate the add in. Then the add-in is loaded and shows our ribbon menu.
What are we doing wrong?
Registry: LoadBehavior is set to 3.

This behavior is new.
What we did:
We have a developer machine, which has AddInExpress installed in version 8.7. This is installed in the GAC.
We then executed a setup of our excel add-in using AddInExpress 9.2. It seems that since then the excel add in does not load on startup. The setup installed the new addinexpress dlls (9.2) in appdata\local and after deinstallation these were removed.

best regards
Dirk
Posted 18 Dec, 2018 08:32:01 Top
Dmitry Kostochko


Add-in Express team


Posts: 2830
Joined: 2004-04-05
Hi Dirk,

I suppose the issue relates to the assembly located in the GAC. Please provide the contents of the adregistrator.log and adxloader.log files.
Posted 18 Dec, 2018 10:56:57 Top
Dirk




Posts: 73
Joined: 2017-10-05
Can you give me an email address where I can sent to logs to?
Posted 18 Dec, 2018 11:26:22 Top
Dirk




Posts: 73
Joined: 2017-10-05
mistakenly created new answer.
Posted 18 Dec, 2018 11:26:54 Top
Dmitry Kostochko


Add-in Express team


Posts: 2830
Joined: 2004-04-05
Hi Dirk,

You can find our support email address in the readme.txt file located in the Add-in Express installation folder.
Posted 19 Dec, 2018 02:11:04 Top
Andrei Smolin


Add-in Express team


Posts: 16223
Joined: 2006-05-11
Hello Dirk,

We've received the files. Thank you.

I've noticed that both adxloader and adxregistrator used are of the version 8.7. These should be from the Add-in Express version installed on your development machine. Still, this shouldn't relate to the issue.

The adxloader.log shows that your XLL is loading okay. Since there's no indication of the Office add-in loading, I assume Office doesn't even try to load it. I suggest that you check section Troubleshooting add-in loading, see the PDF file in the folder {Add-in Express}\Docs on your development PC; start with subsection Add-in is Disabled. If it doesn't apply, check remaining sections. If none of them help, make sure that *all* of the registry keys for your COM add-in (see section Locating COM Add-ins in the Registry) are actually created on that machine.

Regards from Belarus (GMT+3),

Andrei Smolin
Add-in Express Team Leader
Posted 19 Dec, 2018 04:01:10 Top
Dirk




Posts: 73
Joined: 2017-10-05
Ok. Thank you. We will check.
Posted 19 Dec, 2018 04:08:44 Top