RTDserver seems not loaded in Excel

Add-in Express™ Support Service
That's what is more important than anything else

RTDserver seems not loaded in Excel
After having compiled and registered AddIn examples, some doesn't work 
Guest


Guest


Good morning,
after having registered "MyFirstRTDServer.dll", the RTD command from excel returns "N/A", it seems the library is not loaded.
Besides, after having registered "MyFirstAddIn", the new toolbar correctly shows and works in Excel.


I have purchased Add-In Express V.2 VLC for Delphi 6.
My purpose is to test AdxRTDserver, via Excel 2002.

I have installed Excel 2002, then, under directory "AfalinaSoft\Add-in Express 2\QDemo\XLRTDServer" I compiled and registered the "MyFirstRTDServer" example included, following the instructions.
I have the "MyFirstRTDServer.dll" generated, then I open the included "Book1.xls" file, but the Excel cell returns "N/A".
I spell-checked every parameter of my RTD function, and the parameter list is OK:
- 1) "MyFirstRTDServer.MyRTDServer"
- 2) "" (it's on my local machine)
- 3) "NewTopic"

Another example, under directory "AfalinaSoft\Add-in Express 2\QDemo\FirstAddIn" I compiled and registered the "MyFirstAddIn" example included.
After generating "MyFirstAddIn.dll", I opened Excel and I see the new toolbar, and the button works correctly.

I noticed other 2 interesting things:
1) if excel is open, when I compile "MyFirstAddIn" I get "MyFirstAddIn.dll is in use" error.
2) if excel is open, when I compile "MyFirstRTDServer" it compile successfully -- it seems it is not in use!

I also lurked into the registry, and there are the keys of the classes, type library and names of both "MyFirstRTDServer" and "MyFirstAddIn".

What's wrong?!

Thank you for your help.
Posted 16 Sep, 2004 04:32:33 Top
Dmitry Kostochko


Add-in Express team


Posts: 2741
Joined: 2004-04-05
I have just tested this on Delphi 6 and my Excel 2003. Works fine.

Could you please check several flags on the Security dialog box (Tools -> Macro -> Security). If the "Trust all installed add-ins and templates" is unchecked check it.

Sincerely,
ADX Support Team
Posted 16 Sep, 2004 04:54:17 Top
Guest


Guest


Could you please check several flags on the Security dialog box (Tools -> Macro -> Security). If the "Trust all installed add-ins and templates" is unchecked check it.


DAMN!! It was!! Now I have set to automatically trust macro, and it works...

Thank you!
Posted 17 Sep, 2004 03:25:46 Top
Guest


Guest


Further notices on this topic:

1) DLL registration works at user level rather than machine level?
2) How to register DLL for "limited" user, in Windows XP?

Let me explain.

I switched, on the same machine (Windows XP professional), to a user with Administrator privileges. I opened Excel, but I didn't find my toolbar, and my RTD function returns "N/A".
Then, I registered "MyFirstRTDserver.dll" and "MyFirstAddIn.dll", closed and reopened Excel, and everything worked fine.

I switched to another user, this time with limited privileges.
Again, I opened excel and didn't find my toolbar.
But this time, I could'n register my DLLs, since the system denied this action, due to limited privileges on the user.

Well... maybe I am wrong, but I thought registering DLLs worked at machine level (=visible to every user) and not at user level.
If so, how can I let a limited user see toolbars, addins, and RTDservers?

Thank you again.
Posted 17 Sep, 2004 05:26:47 Top
Dmitry Kostochko


Add-in Express team


Posts: 2741
Joined: 2004-04-05
The problem exists and has been discussed in this topic:
http://www.add-in-express.com/forum/read.php?FID=1&TID=89

As you can see the next version of Add-in Express will be able to register add-ins in HKLM.

Sincerely,
ADX Support Team
Posted 17 Sep, 2004 06:20:48 Top
Dmitry Kostochko


Add-in Express team


Posts: 2741
Joined: 2004-04-05
I've read once again my previous message and understood that didn't give a full answer to the question.

For RTD Servers: as any COM Object registered into operating system by Administrator it is available for Restricted user. So RTD Servers are to work for a limited user.

Sincerely,
ADX Support Team
Posted 17 Sep, 2004 06:54:01 Top
Guest


Guest


Thank you very much, Dmitry.

And congratulations for ADX components!
Posted 17 Sep, 2004 07:32:34 Top